Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[28.12.2012]

ЗАПОЧВАНЕТО НА ИНФОРМАЦИОННО-РАЗЯСНИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕЖДАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ РЕФЕРЕНДУМ НА 27 ЯНУАРИ 2013 Г.

З А П О В Е Д

№ 1332 от 20.12.2012г.

Гр.Ихтиман

Във връзка с провеждането на националния референдум на 27 януари 2013г. на основание чл.44, ал.1,т.8 и ал.2 от ЗМСМА ,чл.16 ,ал.2 от ЗПУГДВМС ,чл.133-135 от ИК и Решение № 78-НР /11.12.2012. на ЦИК относно започването на информационно-разяснителната кампания ,която се открива на 27.12.2012г.

І.О П Р Е Д Е Л Я М:

1. Помещенията в които инициативните комитети да провеждат своята разяснителна кампания след предварително уведомление до кмета на община Ихтиман за определяне на времето и при спазване принципа на равнопоставеност, както следва :

град Ихтиман - читалище “Слънце – малък салон

Белица - клуб на пенсионера

Бузяковци - кметството

Вакарел - Читалището

Костадинкино - кметството

Пауново - кметството

Борика - клуб на пенсионера

Веринско - Читалището

Живково - Читалището

Боерица - клуб на пенсионера

Венковец - кметството

Полянци - Читалището

Черньово - клуб на пенсионера

Стамболово - читалището

Мирово - кметството

Мухово - клуба

2.Местата за поставяне на плакати и други агитационни материали по време на предизборната кампания от партии , коалиции и инициативни комитети , както следва: За град Ихтиман :

? Прозорците на читалище “Слънце” – откъм площада;

? ул.”Шипка”- офис Община Ихтиман

За кметствата:

Белица - Клуб запасни офицери

Бузяковци - на гърба на магазина на РПК

Вакарел - съоръжения на електропреносната мрежа

Костадинкино - магазин РПК

Пауново - магазин РПК

Борика - съоръжения на електропреносната мрежа

Веринско - магазин РПК

Живково - клуб пенсионер

Боерица - магазин РПК

Венковец - врата до магазина на РПК

Полянци - магазин РПК

Черньово - магазин РПК

Стамболово - читалището

Мирово - магазин РПК

Мухово - магазин РПК

ІІ.З А Б Р А Н Я В А М :

1.Поставянето на агитационни материали извън определените за тази цел места, без съгласието на съответния собственик или управителя на имота, както и на стени, огради , сгради на училища и детски заведения , имоти държавна и общинска собственост и на превозни средства от обществения транспорт.

2.Използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите личното и общественото имущество , безопасността на движението, както и материали които накърняват обществения морал, честта и доброто име на участниците в информационно-разяснителната кампания.

3.Публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с информационно-разяснителната кампания.

4.Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по установения ред, до края на деня на референдума.

5.Поставянето на агитационни материали в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата , в която е изборното помещение, през последните 24 часа преди началото на референдума и на 27.01.2013г. /в деня на референдума/.

ІІІ. З А Д Ъ Л Ж А В А М :

В срок от 3/три/ дни след деня на референдума /27.01.2013г./ инициативните комитети да премахват поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилия референдум.

Копие от Заповедта да се изпрати на РИК 26 , на всички кметове и кметски наместници и да се сведе до знанието на избирателите в общината чрез местните медии.

КАЛОЯН ИЛИЕВ / п/

Кмет Община Ихтиман

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ