Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[15.12.2012]

ШЕКСПИРОВИТЕ СОНЕТИ ЗВУЧАХА ПРЕДИ КОЛЕДА

Снощи в Малкия салон на читалище „Слънце” коледният поетичен рецитал „Шекспир – избрани сонети” събра публика от различни възрасти.

Младите хора от театрална група „Фантазия” изпълниха с чувства пространството! Шекспировите сонети говорят за любовта като доминираща духовна и емоционална сила. През отношенията към другия се изказват мисли за живота, за обществото, както и за самия лирически герой, който търси познанието. И забележете колко съвременно звучат посланията на Шекспир... Нищо не се е променило в човешките отношения от неговото време до днес.

В рецитала взеха участие учениците от СОУ “Христо Ботев” Ивана Георгиева, Диана Шопова, Моника Ненчова, Димитър Катранджийски и Илиян Сандев. Сценографията е дело на Ели Петкова.

Поздравления за вълнуващото събитие приеха режисьорът Деян Статулов и група „Фантазия” от зам.- кметовете г-н Георги Илиев и инж. Тони Кацаров. Г-н Г. Илиев сподели, че го радва възобновяването на театралната традиция в града и желанието на младите хора да се отдадат на изкуството. Той покани всички присъстващи в залата и на следващите Коледни и Новогодишни тържества, организирани от община Ихтиман, читалище „Слънце” и Историческия музей.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ