Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[26.11.2012]

СЛАВЕИТЕ НА ИХТИМАН

Първи музикален и танцов фестивал „Пиленце пее” по повод 75 години от рождението на великата певица Надка Караджова се състоя на 24 и 25 ноември 2012 г. в Културен център „Красно село” гр. София. Вокалната група към ОУ „Димчо Дебелянов” с ръководител Вероника Христова взе участие във фестивала и се представи отлично.

Целта на фестивала е да се съхранява, опознава, обича и разпространява българския национален фолклор, чийто ярък представител е великата певица Надка Караджова. Непрекъснато звучаха нейни песни, които ни зареждаха с много ведро настроение. Самата организаторка на конкурса Светла Караджова пърхаше като пеперуда между участниците и непрекъснато ги окуражаваше и напътстваше. Момичетата от нашата група се запознаха с именити певци и певици и научиха още много за музиката, танците, песните и костюмите на останалите фолклорни области. Имаше участници от цяла България.

И нека завърша с думите на тяхната ръководителка : „Имат прекрасни носии, пеят като славеи и са много красиви. Какво мога да искам повече… И макар в категория любители, те по нищо не отстъпиха на професионалните групи, идващи от музикални училища. Спокойно мога да кажа, че това са „славеите” на град Ихтиман!”

Вероника Христова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ