Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[30.03.2010]

ДА СДРУЖИМ ДЕТЕТО С КНИГАТА

Библиотеката при Читалище „Слънце” гр. Ихтиман в рамките на проект “Да сдружим детето с книгата“ представи пред третокласниците от ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” книги, подходящи за извънкласно четене. Средствата са осигурени от фонда за неотложна гражданска намеса на Фондация “Работилница за граждански инициативи“ и Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Героите от „Патиланци” на Ран Босилек бяха разпознати от учениците и те с удоволствие се смяха на прочетените откъси. Драматизацията на „Умното овчарче” и „Мързеливата снаха”, представена от самодейния състав за художествено слово и театър при Читалище „Слънце” с ръководител Маргарита Илиева, прикова вниманието на учениците.

Презентацията на „Пинокио” и обявяването на конкурса за рисунка на тема: „Моят любим герои от приказките” събуди интереса на децата и всички искаха да станат читатели на библиотеката и да се маскират като приказни герои. Пленени от красиво оформените книжки и въодушевени от възможността за изява те самите се включиха в играта на библиотека и ни очароваха с желанието си да ни дойдат на гости колкото може по- скоро!

Главен библиотекар: Емилия Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ