Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[19.10.2012]

РАБОТНА СРЕЩА НА ЛЕКАРИТЕ В ОБЩИНА ИХТИМАН

Във връзка със започването на безплатните прегледи в мобилните кабинети, за които съобщихме по-рано, вчера след обяд бе проведена работна среща на д-р Канзов с лекари и здравния медиатор от общината г-н Сотиров.На работната среща присъстваха д-р Златев, д-р Беков, д-р Лазаров, д-р Костадинова, д-р Хаджийска, д-р Съев и д-р Чобанова. Гости бяха г-жа Живка Белишка, инспектор от РЗИ РЗИ – Софийска област и д-р Георгиева, акушер-гинеколог от екипа лекари, участващи в кампанията.

Директорът на РЗИ – Софийска област д-р Канзов разясни на колегите си целта на „мобилния медицински център”, чрез който ще бъдат обхванати и пациенти, останали по някаква причина извън здравната система.

Като приоритети той посочи на първо място грижата за женското здраве. „Два са начините за борба с рака на маточната шийка - единият е да се направят АГ прегледи с цитонамазка и другият – ваксинация.” Своевременното откриване на човешкия папилома вирус е от голямо значение, защото често протича без симптоми или признаци. В такива случаи заразеният предава вируса без да знае за това на своя партньор.

На второ място по ред, но не и по значение е детското здраве. Педиатрите ще преглеждат малките пациенти и ще могат да бъдат ваксинирани тези, чиито родители са дали съгласието си за това. Със съдействието на Община Ихтиман ще се осигурят 500 ваксини, предпазващи от хепатит А. В тази връзка, ще бъдат прегледани и преболедувалите, желаещи да получат информация за състоянието си след възстановяването им.

Лекарите обсъдиха каква да бъде най-добрата организация за работа, тъй като „времето е крайно малко”, а се очаква повишена посещаемост. Мобилните кабинети започват прегледите и лабораторните изследвания в понеделник, 9:00 часа и ще са на разположение три седмици.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ