Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.10.2012]

ЛЕКАРИ ЩЕ ПРЕГЛЕЖДАТ БЕЗПЛАТНО ЕДИН МЕСЕЦ

Вчера след обяд в Ихтиман пристигнаха четири мобилни кабинети. Те са разположени в двора на училище „Димчо Дебелянов”, бившето „Д. Милчев”, срещу Автогарата.

Прегледите започват от понеделник, 22 октомври 2012 г. от 9: 00 часа и ще продължат един месец. Целта е да се обхванат хората, които по някаква причина са извън здравната система – не са осигурени или нямат финансова възможност за осъществяване на медицински прегледи.

Четирите мобилни кабинети са акушеро-гинекологичен, детски, кабинет за ултразвуково изследване (ехография) на корем и щитовидна жлеза и лаборатория.

На жените ще се правят прегледи с мобилен акушеро-гинекологичен кабинет. АГ-прегледите ще включват и изследванe (цитонамазка). Една от целите е ранно диагностициране на рака на маточната шийка.

На децата ще се правят прегледи и изследване на общото здравословно състояние. Те ще бъдат преглеждани от педиатър и ще могат да бъдат ваксинирани тези, които не са преболедували от хепатит. Желаещите 12-годишни момичета, чиито родители са дали съгласието си, могат да се възползват и от ваксината срещу рак на маточната шийка.

„Прегледите са насочени специално към здравно неосигурени лица и изолирани групи, с цел профилактика и ранно откриване на заболявания”, обясни д-р Канзов, Директор на РЗИ – Софийска област. При очаквани 500 прегледа, около 300 задължително ще са за деца.

Предупредени са всички общопрактикуващи лекари, които се очаква да съдействат на кампанията. Резултатите от всички изследвания ще са достъпни за пациентите, а чрез тях и за личните им лекари.

Зам.-кметът г-н Георги Илиев разгледа всички кабинети при пристигането им. Д-р Канзов и г-жа Калина Цветкова, експерт от Дирекция „Медицински дейности” към РЗИ показаха апаратурата и предадоха на д-р Златев „мобилния медицински център”.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ