Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[30.03.2010]

ЗА 20 ЛЕВА И ЗА УРОНВАНЕ ПРЕСТИЖА НА ОБЩИНСКА СЛУЖБА „ЗЕМЕДЕЛИЕ”

Преди дни служителка от ОС”Земеделие” в Ихтиман беше набедена за вземане на подкуп от 20 лева. Белязаните пари били оставени от клиент, след който нахлули полицаи. Следват протоколи, разпити, обиск. Като резултат от тези 20 лева се получава заповед за цялостна проверка от Инспектората за работата на ОС”Земеделие” в Ихтиман.

Този подход уронва престижа на институцията. Психологическият натиск потъпква достойнството на служителите. Всичко това можеше да се избегне. В един малък град хората се познават и искането на подкуп едва ли ще остане скрито от обществото. Никой не е застрахован от умишлено подхвърляне на белязани пари.

Има и други начини за санкциониране, когато се появят съмнения за подкупен служител. Съществуват административни наказания, които водят до същите резултати – т.е. отстраняването на неудобния служител, но без демонстрация на сила, а след установяване на фактите.

Общинското ръководство е убедено, че административните санкции трябва да предхождат намесата на други служби. Като се има предвид обема на свършената работа от екипа на общинската служба, смятаме, че там работят професионалисти, които отговарят на изискванията за държавен служител. Понякога цената на 20 лева може да се окаже далеч над номиналната им стойност. Зад тази банкнота стоят човешки съдби.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ