Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.09.2012]

ПОДПИСАН ДОГОВОР " ОБЩЕСТВЕНА ТРАПЕЗАРИЯ"

На територията на цялата страна отново стартира национален Проект „Обществени трапезарии”, който ще обхване периода от 1 – ви октомври 2012 г. – 30-ти април 2013 година. Целта е през тежкия зимен период да се осигури помощ и подкрепа за най-уязвимите групи от населението в нашата страна. Финансиране ще получат 135 доставчици на услугата, с които предстои да бъдат сключени договори. Броят на лицата, които безвъзмездно ще получават топла храна за обяд е 9 734, от които 1166 деца. Постоянно действащи комисии, сформирани със заповед на съответния кмет на община или управител на НПО, ще извършат подбор на бенефициентите от следните целеви групи:

• лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход;

• лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; • самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии;

• скитащи и бездомни лица и деца.

Всички доставчици на социалната услуга „Обществени трапезарии” са спечелили конкурс. Дейностите по проекта се мониторират от Министерството на труда и социалната политика, Фонд „Социална закрила” и Агенцията за социално подпомагане.

Днес, 27.09.2012.г. бе подписан договор на Община Ихтиман с фонд „Социална закрила”. Ще бъде осигурен обяд на 50 социално слаби хора , както съобщихме по-рано. Кметът г-н Калоян Илиев и зам.-кметът г-н Георги Илиев бяха приятно изненадани от изложба на ихтимански деца, подредена в залата! По-късно те се срещнаха с министър Тотю Младенов и обсъдиха въпроси, касаещи социалната политика в Община Ихтиман, безработицата и други програми на министерството, които биха били полезни в бъдеще.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ