Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[19.09.2012]

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - СОФИЯ СЪОБЩАВА: БЮЛЕТИН ОТ 17.09.2012 Г.

* Психично нестабилен мъж, запалил сухи треви и храсти, беше задържан от полицията в Ихтиман

В петък около 8.30 часа 63- годишният П.П. от с. Костадинкино запалил сухите треви и храсти в близост до дома си. Благодарение на светкавичните действия на огнеборци и полицейски служители било предотвратено разпространението на огъня и били спасени намиращите се в съседство къщи. Изгорели са около 10 декара сухи треви и храсти.

При задържането му П.П. се държал неадекватно и не дал смислени обяснения за запалването на огъня. Мъжът не е освидетелстван официално, но проявявал симптоми на психично разстройство, регистриран е в полицията за кражби. По случая е образувано досъдебно производство. С прокурорско разпореждане извършителят е настанен за лечение в Център за психично здраве в столицата.

*

Иззети огнестрелно оръжие и боеприпаси

В петък около 13 часа в хода на спецоперация полицейски служители от РУП- Ихтиман извършили внезапна проверка на адрес в града. В къщата на 71- годишния И.Т., регистриран за хулиганство, униформените се натъкнали на незаконен газов пистолет, калибър 9 мм., 11 газови, 1 боен и 2 ловни патрона. Огнестрелното оръжие и боеприпасите са иззети. По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работата по пълното му документиране.

*

33- годишен комарджия беше уличен в умишлено повреждане на покер автомат в Ихтиман.

В петък около 15.30 часа крупие в местно казино потърсил помощ в полицията. Служителката на игралната зала съобщила, че клиент на заведението е счупил панорамното стъкло на покер автомат, след което е избягал. Полицейските служители започнали работа по установяването на извършителя и не след дълго той бил заловен. Оказало се, че това е местният жител Г.М./33г./, известен на органите на МВР, осъждан за кражби. Във въпросния следобед след продължително залагане Г.М. загубил сумата от около 300 лева. Афектиран от загубата Г.М. стоварил юмрук върху стъклото на игралния автомат, след което ругаейки напуснал залата. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 216 от НК. Работата по документирането му продължава от служители на РУП- Ихтиман.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ