Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.08.2012]

ПРЕСЦЕНТЪР НА МВР

Бюлетин 21-08-2012

Двама работници бяха задържани в момент на кражба на 40 кг. алуминиеви отпадъци от завод в Ихтиман.

Бързата намеса на полицейските служители осуетила опита за кражба, мъжете са задържани на местопроизшествието.

Снощи около 19.30 часа в дежурната част на районно управление „Полиция”- Ихтиман се получил сигнал от охраната на завода за чугунолеене за двама мъже, които прескачали оградата. Полицейски екип незабавно се насочил към мястото. Благодарение на светкавичната си реакция униформените заловили мъжете на местопроизшествието и предотвратили кражбата на 40 кг. отпадъчен алуминий, който двамата подготвили за изнасяне от завода. От извършената справка станало ясно, че 45- годишният И.Й. и 41- годишният Р.С., осъждан вече за кражба, са служители на фирмата. Мъжете са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка.

Бюлетин 20-08-2012

53- годишна жена беше заловена с откраднат портфейл и мобилен телефон при полицейска операция в Ихтиман.

Извършителката на кражбата е установена в хода на специализирана полицейска операция, реализирана вчера на територията на РУП- Ихтиман. При извършения личен обиск у 53- годишната С.С. от Ихтиман служителите на реда открили мъжки кожен портфейл с мобилен телефон, лична, служебна и три дебитни карти, издадени на името на 53- годишен неин съгражданин. В хода на разследването се установило, че портфейла С.С. откраднала преди време, когато гостувала в дома на потърпевшия. Всички инкриминирани вещи са иззети и върнати на собственика им. По случая в РУП- Ихтиман е образувана преписка.

Бюлетин 17-08-2012

Двама криминално проявени бяха уличени в кражба на просо от частен земеделски имот в с. Живково.

На 20 юли в районно управление „Полиция”- Ихтиман била депозирана жалба за кражба на земеделска култура. Стопанинът заявил, че за периода 12- 20 юли неизвестни са ожънали и откраднали засадените в имота му 3 декара просо. В хода на работата по случая криминалистите установили сдидетели, видели двама мъже да косят насажденията през посочения период. Проведените оперативно- издирвателни действия дали резултат и извършителите на кражбата били задържани. Оказало се, че това са двама стари познайници на органите на реда - В.С./45г./ от същото село и И.С./40г./ от Ихтиман, регистрирани за кражби, които нахранили собствените си животни с откраднатото просо. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е районната прокуратура.

Бюлетин 16-08-2012

34- годишна жена беше задържана в магазин в Ихтиман с две откраднати соларни лампи в чантата.

Вчера на обяд управител на магазин от известна верига потърсили съдействие от полицията по повод извършена кражба от търговския обект. Монтираното на изхода устройство за сигнализация при кражби се активирало при излизането на клиентка. Жената била спряна, а багажът й проверен. В чантата й служителите на реда открили две немаркирани на касата декоративни соларни лампи с дължина около 30 см. Пристигналите на място полицаи установили самоличността на извършителката на кражбата. 41- годишната З.М. от с. Костенец, неизвестна досега на органите на реда, била доведена в районното управление, където след разпит била освободена. По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работата по пълното му изясняване и документиране.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ