Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[02.08.2012]

ДЕЦАТА ОТ АНСАМБЪЛ “СЛЪНЦЕ” В ГР. БИТОЛЯ, МАКЕДОНИЯ НА “ИЛИНДЕНСКИ ДНИ”

На 27 юли танцьорите от ансамбъл “Слънце” гр. Ихтиман, бяха в гр. Битоля, Македония, придружени от зам.-кмета на Община Ихтиман г-н Георги Илиев, от секретаря на Народно Читалище “Слънце – 1879” г-н Владимир Вандов и хореографката Анелия Нейкова.

Децата взеха участие в 42-рия Републикански фестивал за народни песни и танци “Илинденски дни”, на който са имали изява и през 2009 година. Сега те получиха грамота за отличното си представяне и бяха бурно аплодирани от публиката, която стана на крака след тяхното изпълнение.

Г-н Георги Илиев сподели:

„- Много съм доволен от участието на децата! Радвам се, че ни представиха достойно и след това, което видях се гордея, че съм българин!”

Малките танцьори бяха посрещнати с много радост и гостоприемство от страна на домакините, които през месец май бяха наши гости в Ихтиман за участие в “Майски дни на изкуствата”.

С изявата си в Македония, децата за пореден път доказаха своите отлични способности, представиха достойно града и страната ни! Създадоха незаменими приятелства с децата от Битоля, с които преживяха много приятни емоции и незабравими моменти.

Прибраха се щастливи и с нетърпение очакват следващата си изява!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ