Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.04.2010]

ЕВРОПА ДИРЕКТНО – ЧИТАЛИЩА

Целта на срещата, организирана от Фондация „Читалища” и Читалище „Слънце” в рамките на проект „Европа Директно – Читалища”, е да подкрепи политиката на Европейския съюз срещу бедността и социалното изключване.

Читалище „Слънце” има значителен опит и предприема конкретни стъпки за социалното включване на лица в неблагоприятно положение. За да преодолее социалната изолация на хората в пенсионна възраст, които през целия си живот са били активни обществени личности, библиотеката ги включва в срещи с писатели и значими за общността събития. Пред гостите от фондацията и читалищата в Софийска област беше представена книгата на Васил Димитров „Училището в средата на 20 век”. Учители, бивши ученици, културни дейци и граждани се събраха в гимназията да научат за градежа на училищното образование в Ихтиман. Създаде се приятна и интересна атмосфера, наситена с много емоции, породени преди всичко от голямото уважение към личността на Васил Димитров. Специален поздрав към него поднесоха ученици от СОУ „Христо Ботев”, които го трогнаха с изпетите народни песни. Председателят на Фондация „Читалища” госпожа Гинина направи представяне на политиката и приоритетите през европейската 2010 година на борба срещу бедността и социалната изолация.

Дамски хор „Средногорка” с песни за учителя и приятелството поздрави автора Васил Димитров, а с „Песен за Ихтиман” приветства гостите от другите населени места с добре дошли в Ихтиман. На работна среща в читалнята на библиотеката пред представителите на Фондация „Читалища” и секретарите и библиотекарите от читалища в София и Костенец беше представен опита на Читалище „Слънце” и конкретните стъпки, които предприема за социалното включване на лица в неблагоприятно положение.

Главен библиотекар: Емилия Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ