Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.04.2010]

„ФОРНЕТТИ БЪЛГАРИЯ” ООД ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА

В условията на криза общинското ръководство е обезпокоено от нарастващата безработица. Затова работещите предприятия в Ихтиман заслужават одобрение за оцеляването им. Едно от тях е „Форнетти България” ООД. Кметът на общината Маргарита Петкова се срещна с г-н Мартин Удварев, управител на дружеството. В момента във фирмата работят 136 човека, но има хора в 8 региона в страната, между които във Варна, в Стара Загора. Във фабриката в Ихтиман всички работещи са от Ихтиман и Костенец.

Г-жа Петкова сподели становището, че по време на криза е нормално човек да замрази това, което е направил, за да го съхрани. Аз съм ви благодарна, каза тя, че направихте фабриката тук, защото първо марката създава имидж за региона, после вие правите екологична продукция, което също е много важно, и най-вече създавате възможност на местните хора да се докажат. На човек трябва да му се даде шанс за работа. Фабриката отвори врати в един момент, който за общината беше тежък, 3-4 предприятия едновременно затвориха врати, между които и фабрика Детелина. Криза е и всички излязоха на борсата. Достойни за уважение са собствениците на Форнетти, затова че запазиха работниците, грижат се за тях, доходите им са прилични за нашия регион. Струва ми се, че общинското ръководство трябва да подпомага тази инвестиция, задължително е дори.

Г-н Мартин Удварев благодари за разбирането от страна на кмета. Ръководството на Форнетти се опита, каза той, в тази криза да запази работните места, въпреки че намалихме работното време, но това беше по-важно за нас, отколкото да съкратим работници.

Маргарита Петкова припомни, че фирмата е инвестирала не малко средства за обучението на млади хора от региона. До нея са достигнали отзиви от работещи във фирмата. Те споделят, че условията за работа са добри, но дори почивката за пушене е регламентирана.

Г-н Удварев лично е провеждал интервютата. Условията за труд са поставени коректно и който се е съгласил с тях трябва да ги изпълнява. Условията са толкова тежки, че всяка една секунда, всеки един човек, всеки един килограм е от значение. Всяко забавяне води до загуби за фирмата.

Това е една дългосрочна инвестиция за региона, която и в бъдеще ще създава поминък на населението.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ