Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.06.2012]

ЗА ТЕЖКОТОВАРНИТЕ АВТОМОБИЛИ, СЕЛСКОСТОПАНСКА ТЕХНИКА...

До 30.09.2012 г. в интервала от 16.00 ч. до 22.00 ч. за последния работен ден и за последния почивен ден от седмицата се забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от 2 оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа, както следва:1. Автомагистрали; 2. Пътища I-ви клас; 3. Пътища II-ри клас в участъците: ІІ-55 Дебелец-Гурково, ІІ-66 Ст. Загора- Сливен, ІІ-99 Бургас-Царево, ІІ-11 и ІІ-15 Оряхово-Мизия, ІІ-86 Пловдив-Смолян, ІІ-19 Симитли-Гоце Делчев, ІІ-18 Околовръстен път София, ІІ-29 Добрич-границата с Р. Румъния

ЗАБРАНАТА се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен ден. Тя не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Забранява се целогодишно движението на ППС с животинска тяга по автомагистралите, пътищата I-ви клас и тези с европейска номерация.

В участъците с въведени ограничения на движението не се допуска провеждането на спортни състезания, шествия и други мероприятия с масово участие на автомобили.

Забранява се движението по републиканските пътища на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий от 13.00 до 21.00 часа. По време на забраната, автомобилите изчакват извън платното на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Изключение от описаната по-горе забрана се прави за ППС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. Забраната се прекратява не по-рано от 01.09.2012 г.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ