Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.04.2010]

ГОСТИ ОТ РЕПУБЛИКА СРЪБСКА

По покана на Националното сдружение на общините на работно посещение в България бяха представители от Асоциацията на местните власти в Република Сръбска Нада Дурич и Горан Ракич. След срещите в националното сдружение и други български институции гостите посетиха Община Ихтиман. Те проявиха интерес към опита на общината при работата с инвеститорите на топлоцентралата на биомаса, която за тях е новост. Посетиха централата и Дневния център за работа с деца с увреждания. При нас държавата субсидира работата на дневния център, а при тях това правят местните власти. В Сърбия изоставените и болните деца са малко.

Изпълнителният директор на НСОРБ г-жа Гинка Чавдарова се присъедини към гостите в Ихтиман. В края на срещата тя изрази своето убеждение, че истината е в общините. Не отнякъде да се разказва кой какво е направил. По-въздействащо е интересуващите се да отидат на място и да се запознаят с постиженията в съответната община. Г-жа Чавдарова включи в програмата на гостите Община Ихтиман, за да се запознаят с опита на общината в изграждането на топлоцентрала и соларния парк. Тя благодари на Нада Дурич и Горан Ракич и изрази надеждата, че сме им дали малко добри идеи.

Г-жа Петкова сподели, че такива делегации са крачка към побратимяването на общини за спечелването на регионални проекти и директно кандидатстване пред ЕК. Поради липса на такъв партньор ние пропуснахме участието в един от проектите по трансгранично сътрудничество.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ