Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[06.06.2012]

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА" НА МВР СЪОБЩАВА ЗА СПЕЦОПЕРАЦИЯ “БРАКОНИЕРИТЕ”

Над 80 кубика незаконно добити дърва бяха иззети при спецоперация “Бракониерите” в Ихтиманско

Паралелно са извършени масирани проверки за стоки без акцизен бандерол и контрол на моторни превозни средства

Мащабната акция стартирала рано тази сутрин и продължава и в момента. Проверени са множество адреси в Ихтиман и околните села. Само в кв. “Изток” инспектиращите иззели общо над 60 кубика незаконно добита дървесина. Проверени са десетки частни имоти, в които били складирани дърва без контролна маркировка от порядъка на 2-3 кубика във всеки. На собствениците са съставени актове по Закона за горите от представители на горското лесничейство. В частен двор на ул. “Божур” в Ихтиман, собственост на Е.И./48 г./, били намерени и иззети още 10 кубика, а в двор на ул. “Кокиче”, собственост на Я.А.- 5 кубика нарязани дъбови дърва без контролна маркировка. Други 5 кубика са иззети от дома на Р.М./56 г./. При последвалото претърсване на дома му служителите на реда се натъкнали и на 120 ушни марки за животни без документи, за които има основание да се предполага, че са обект на престъпление. За случая е уведомен ветеринарен лекар, произходът на марките е в процес на установяване.

Масирани проверки са извършени и по линия на акцизните стоки. Общо 5000 къса контрабандни цигари са били иззети от служители на икономическа полиция. При проверка на адрес в с. Живково полицейските служители намерили и иззели 11 стека контрабандни цигари, други 9 стека тютюневи изделия без български акцизен бандерол са иззети от дома на 51 годишната Е.Р. в с. Стамболово, останалите са иззети при проверки на няколко адреса в Ихтиман. Образувани са досъдебни производства.

В хода на мащабната операция стриктно са проверявани и моторни превозни средства. Към момента са съставени 11 акта за установени административни нарушения - 6 по Закона за българските документи за самоличност, 5 по Закона за движение по пътищата и 1 акт по общинската Наредба №1.

Проверени са 10 лица от криминалния контингент. Униформените иззели газов пистолет, намерен при при личния обиск на 30-годишния В.Т. от града, който не представил документи за оръжието.

Източник:

http://press.mvr.bg/NEWS/news120606_03.htm

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ