Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.04.2010]

ДЕЙНОСТИ ПО УЧРЕДЯВАНЕ НА МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА

През месец март се проведоха редица информационни срещи, целящи да представят на местното население стартиралия в началото на годината проект за учредяване на МИГ и създаване на СМР по Ос 4 – ЛИДЕР от Програмата за развитие на селските райони. Инициативата е поета от Сдружение „ИНЕРА”, което е и водеща организация по настоящия проект, а Община Ихтиман и „Ивтони Шопов” ЕООД са негови партньори.

На 25.03.2010г. в залата на Музея се проведе среща с лектор Г-н Паоло Пенази, координатор на МИГ Тернано, обл.Умбрия, Италия. Тя е част от проект за създаване на Местна инициативна група и Стратегия за местно развитие към МЗХ, осъществяван в партньорство между Сдружение „Инициатива за европейско развитие”, Община Ихтиман и “Ивтони Шопов” ЕООД. МИГ Терано, чиито управител е г-н Пенази, реализира проекти по ос ЛИДЕР+ от 2000 год. насам. За периода 2000-2006 год. те са осъществили проекти на обща стойност € 3 581 694. Дейностите, заложени като приоритетни за тях през първия период, са целяли да възстановят културното наследство на областта и да подпомогнат местното производство и занаяти, както и да поддържат живи местни традици, фестивали и чествания. Г-н Пенази изрази своята увереност, че споределният от него опит ще допринесе за успешната реализация на МИГ и в Община Ихтиман и ефективното прилагане на Стратегия за местно развитие.

В периода 29.03 – 08.04 се проведоха срещи по групи, на които бяха излъчени представителите в Общото събрание на МИГ от всеки сектор.

Предстои провеждането на Учредително събрание и избор на Управителен съвет на МИГ, след което ще се проведат обучения на членовете на сдружението за създаване на СМР

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ