Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[18.05.2012]

ТРИ НАГРАДИ ЗА УЧИТЕЛИТЕ ОТ СОУ „ХРИСТО БОТЕВ”

За 15 пореден път Синдикатът на българските учители организира конкурса "Учител на годината". Номинации се подават от цяла България, а Изпълнителният комитет отсява най-добрите предложения. На церемонията за връчване на наградите се оказа, че училище СОУ "Христо Ботев" в Ихтиман е най-награждаваното училище! И трите номинации са одобрени от журито и получават призове.

Гордост за колектива на СОУ "Христо Ботев" е признанието за преподавателката по химия и опазване на околната среда Галя Вукова. Тя стана „Учител на годината” в направление "Природоматематически науки". Наградата е за многобройните постижения на нейните ученици на областни и национални състезания и олимпиади. Миналата година един, а тази година двама нейни ученици бяха класирани за Националната олимпиада във Варна. Няколко поредни години на Националното състезание по химия представителите на Софийска област са само от учениците на госпожа Вукова. Богатият си опит в преподаването тя споделя на конференцията по химия миналата година и за това Съюзът на химиците в България и Фондация „Св. Св. Кирил и Методий” я награждават с почетни грамоти през 2011 година за изключителен принос в откриването и развитието на млади таланти в областта на химията. Регионалният инспекторат също я награждава за успехите и през 2010 година. Училището ежегодно организира методически четения за преподавателите по химия от Софийска област и главна роля в провеждането им играе г-жа Г. Вукова. Освен с работата си като преподавател Галя Вукова участва активно и във всички проекти на училището. Клубовете, които ръководи са интересни на учениците и често те не искат да си тръгват от лабораторията.

Награда от председателя на учителския синдикат г-жа Янка Такева получи Илинка Патърова. Нейната награда е в направление „Професионално образование”. Госпожа Патърова е преподавател по специалните предмети на профил „Туризъм”. Тази година тя успешно защити докторска дисертация по икономика. От 2007 година е общински председател на синдиката в Ихтиман. През тези години организацията укрепва и Илинка Патърова заслужено е преизбрана за нов мандат в началото на месец май тази година. Тя ще бъде и делегат на Конгреса на синдиката, който предстои.

Директорът на училището Иванка Пелтекова също получи награда от най-големия учителски синдикат. Номинацията е в раздел „Директори и пом. директори” и е за цялостната организационна дейност и многобройните успешни проекти на училището.

На церемонията присъства г-жа Росица Иванова – заместник областен управител. Тя също връчи почетни грамоти на преподавателките и директора. От името на областния управител Красимир Живков тя поднесе поздрави за 150 годишния юбилей на СОУ „Христо Ботев” и пожела много успехи.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ