Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[28.03.2012]

ПУБЛИКАЦИЯ В ЕТРОПОЛЕ ЗА ИХТИМАН

Подредената в малкия салон на НЧ “Тодор Певв - 1871” изложба на писани яйца и на народни носии от Ихтиман и Ихтиманския край, беше съпътствана с демонстрация от ихтимански майсторки на писани яйца.

Изложбата беше представена и открита от заместник-кмета на Ихтиманска община Георги Иванов Илиев. „Етрополе е първият от поредицата градове от страната, в които планираме да подредим такава изложба. Правим го по повод 60-та годишнина от създаването на Историческия музей в Ихтиман и е съвместна с художественото ателие в града за художествено изкуство „Антония Лафчийска”. Днес тук са и двете ръководителки, директорката на музей Велина Минева и ръководителката на ателието Елза Балджийска.

Тук са и част от учениците, които са пресъздали върху платната празнични и ежедневни женски, момински, мъжки и детски носии от Ихтиманския край.

Тази изложба е началото на едно бъдещо дълготрайно приятелство и сътрудничество между Ихтиман и Етрополе”, каза в краткото си слово той. В знак на благодарност за гостоприемството и за бъдещото приятелство, подари на инж. Богомил Георгиев кошничка с красиво изписани ихтимански яйца. На церемонията по откриването присъства и заместник-кметът Росица Христова.

От името на Дружество „Вяра-диабет” на гостите бяха поднесени красиви цветя.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ