Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[28.03.2012]

ОБЩИНА ИХТИМАН ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ДЪРЖАВНИТЕ ИГРИ ЗА СПОРТИСТИТЕ ОТ МАЛКИТЕ СЕЛИЩА

Българската асоциация за селски спорт отново определи държавните игри за спортистите от малките селища да бъдат проведени в община Ихтиман и кметство Стамболово. В състезанията по девет вида спорт ще вземат участие отборите-първенци от зоновите и републиканските първенства на БФС, без София град.

В игрите ще бъдат проведени турнири по волейбол – юноши; баскетбол – юноши и девойки; хандбал – юноши идевойки; футбол – юноши; тенис на маса – юноши и девойки; ръгби – юноши и девойки; свободна борба – момчета; биатлон – юноши и девойки и конен спорт. Или в 14 турнира ще участват над 750 състезатели.

Целта на игрите е да се даде възможност за изява и равнопоставеност на републиканско ниво на спортистите от малките населени места. Да се извърши преглед на състоянието на спорта в селата и малките градове и да се излъчат национални първенци и да се подпомогне детско-юношеския спорт в малките населени места.

Държавните игри се провеждат под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта доц. Свилен Нейков и с официалното представителство на зам.министрите г-н Иван Ценов и доц. Лазар Каменов.

Председател на организационния комитет за провеждане на игрите е кмета на община Ихтиман Калоян Илиев. Зам. председатели са зам. кметовете инж. Тони Кацаров и Георги Илиев, почетния гражданин на Ихтиман Димитър Златанов и Димитър Енчев – председател на ЗФС Пловдив.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ