Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[24.11.2011]

ЕДНО СЪВЕЩАНИЕ И МНОГО ВЪПРОСИТЕЛНИ

За читателите на информацинното издание ще припомня Наредба № 1 за обществения ред на територията на община Ихтиман: Алинея 1 гласи „ Тази наредба урежда обществения ред на територията на община Ихтиман. Алинея 2: „ Наредбата определя правомощията на общинската администрация и задълженията на гражданите, на ръкводителите на учреждения и фирми, обществените организации, за осъществяването на дейността и целите по Алинея 1”.

Основателна е тревогата на ръководството на община Ихтиман заради, драстичните нарушения на Наредба № 1. По този повод се състоя среща на кмета на общината г-н Калоян Илиев, зам.кмета г-н Тони Кацаров и секретаря г-н Петър Янински с ръководствата на Районно управление на МВР и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Ихтиман . Във встъпителните си думи г-н Илиев подчерта, че идеята на тази среща е да се координират усилията на институциите за стриктно спазване на Наредбата. Той обърна внимание на редица нерешени проблеми, които от своя страна предизвикват недоволството на гражданите и са сериозна предпоставка за произшествия. Такъв проблем са каруците с животинска тяга, които преминават през централната градска част. Проблем са и конете, които се движат свободно по улиците на града , или пуснати безпрепятствено да пасат в градинките и зелените площи.

Заместник кмета г-н Тони Кацаров акцентира върху нерешените въпроси за паркирането на автомобилите в централната градска част, зареждането на магазините от дистрибуторските фирми по всяко време на деня, за шумните веселби на една част от населението на общината , които нарушават спокойствието на гражданите до късните часове.

Началникът на полицейското управление в града г-н Владимир Сотиров подчерта, че основен проблем е кадровото обезпечаване от страна на полицията за патрул в централната градска част. Сериозно стои въпроса и в с. Вакарел. Той обърна внимание на това, че управлението работи в намален състав. Подадена е заявка за попълване на незаетите щатни бройки, но конкурсите за назначаване на нови длъжностни лица се провеждат само със заповед на Министъра на вътрешните работи. Очакваното ново попълнение е през м. март, следващата година.

Мнението на заместник началника на районното управление г-н Емил Митев и на началник служба „Охрана” господин Стефан Трендафилов е ,че въпреки трудностите има воля за овладяване на негативните прояви. Обърнато е внимание на собствениците на звукови уредби и диджеите , налагани са глоби за високо озвучаване. Проблемът с безстопанствените коне може да бъде решен категорично с поставяне на ушна марка на всяко животно. По този начин ще бъдат санкционирани с глоби стопаните на животните. Обсъден беше въпроса за увеличаване размера на глобите.

Коментиран беше още един много важен въпрос за обособяване на паркоместа за прибиране на каруци и неправомерно паркирали коли .

Безпокойство предизвикват и зтрудненията в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Ихтиман.Главен инспектор инж.Любомир Баров обърна внимание на факта, че 8 пожарни хидранти са в неизправност.Някои от тях са на възлови места като този пред ОДЗ „Здравец”, пред Банка ДСК, пред бар „Алиби”. Тревога буди факта, че двата най-големи жилищни комплекси „Стипон” е „Клисарци” са без пожарни хидранти, че Районната служба е само с една пожарна кола...

Срещата завърши с единодушното мнение, че на следващата сбирка трябва да бъде с представителство и от Районната прокуратура.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ