Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.10.2011]

ПОЖАРНА ОПАСНОСТ ПРЕЗ ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН

В началото сме на отоплителния сезон. Все по-често прибягваме до употребата на различни по вид отоплителни или електронагревателни прибори, а след известно време употребата им ще стане ежедневие. Излишно е да споменавам, че това крие значителна опасност от възникването на пожари. За да намалим риска трябва да си зададем и отговорим на няколко основни въпроса, свързани с експлоатацията на отоплителните и електронагревателни прибори:

Всичко ли е наред с отоплителните прибори и спазваме ли противопожарните изисквания при ежедневната им експлоатация.

За да си дадем отговор на тези въпроси трябва да отделим няколко минути от забързаното си ежедневие и да направим няколко проверки, а именно:

Все още ли е външно здрава печката на твърдо гориво. Няма ли прегорели ламарини. Кюнците добре ли са укрепени. Не сме ли забравили нещо горимо в близост по-малка от 80 см до нея.

Здрави ли са реотаните на електрическата ни печка.Всичко по нейната стабилност в ред ли е.При по-продължителна експлоатация не нагрява ли щепсела в контакта.

Има ли пропуски на газ от газовата бутилка или печката на газ

Имаме ли навика да оставяме горими предмети в близост до отоплителния ни прибор.

Оставяме ли продължително време включени електроуреди без наблюдение.

Оставяме ли децата да си играят безконтролно около отоплителните тела.

Отговаряйки си на тези въпроси може да се каже ,че вероятността да възникне пожар или друг инцидент вследствие използването на местни отоплителни прибори значително ще намалее.

гл.п-р Найденова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ