Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.09.2011]

ПЪЛНА ГОТОВНОСТ ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

Училищата и детските градини в Община Ихтиман са готови да започнат учебната 2011/2012 година.

ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ ще предостави на своите ученици два нови кабинета и нова спортна площадка. За съжаление радостта на педагогическия колектив бе помрачена от избухналия на 28 август пожар, предизвикан от недобросъвестни граждани , унищожен е половина от наскоро ремонтираната сграда . Бързи и ефективни мерки предприе директорката на училището г-жа Разсолкова , тя гарантира, че ще се намерят класни стаи за всички ученици в училището.

За радост на ихтиманската общественост най-голямото ни училище СОУ“Хр. Ботев“ започва учебната година разхубавено и вдъхновено във връзката с предстоящата 150-годишнина от началото на светското образование в Ихтиман. Поздравления заслужава ръководството за построяването на новата модерна и естетически издържана ограда. Извършеният от Община Ихтиман ремонт на медицинския кабинет ще подобри здравните грижи към ученици и учители.

ОУ „Хр. Смирненски“ във Вакарел ще започне учебната година с подновен и освежен физкултурен салон. В ОУ“Д.Дебелянов“ е извършен частичен ремонт и базата е в пълна готовност за учебни занятия.

В четирите детски градини условията за отглеждане на децата са отлични и всички родители могат да бъдат сигурни, че децата им ще получат и през тази учебна година най-добри грижи за отглеждане, възпитание и обучение. За правилното и здравословно хранене влиза в сила променената Наредба № 6. Ще бъде увеличен приема на зеленчуци, плодове и млечни продукти. Чест за нас ще бъде гостуването на националния експерт по диететика проф. д-р Донка Байкова, една от авторките на Наредбата. На семинар тя ще разясни новите изисквания за здравословно хранене на малкото дете. Каним всички родители да зададат въпросите си на 28 септември /сряда/ от 17 часа в малкия салон на читалището.

С най-голямо вълнение очакваха 15 септември първолаците:

в СОУ“Хр. Ботев“ – 90. ОУ“Д.Дебелянов“ – 26, „Св.Св. Кирил и Методий“ – 79, ОУ“Хр. Смирненски“ – 20. За тях са подсигурени учебници и помагала и всички необходими условия за ефективен учебен труд.

На добър час на всички ученици и учители!

Малина Стоилова

Главен експерт“Образование и здравеопазване“

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ