Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.09.2011]

СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА ЗА МЛАДЕЖИ

Ключов момент на Центъра за обществена подкрепа гр.Ихтиман е да предлага възможности за реализация в обществото, за включване в пазара на труда на младите хора, за предотвратяване на продължителната маргинализация и социалното изключване.

За борба с младежката безработица и с оглед осигуряването на пълноценно участие в живота на общността в страните - членки на ЕС се търсят възможности на всеки млад човек да се предлага нов старт, под формата на квалификация, преквалификация, работна практика, подпомагане на индивидуалното професионално ориентиране, консултиране или други мерки.

Младото население е бъдещето на нацията и е дълг на всеки професионалист да стимулира възможности за младите хора да бъдат максимално добре подготвени и стабилно ориентирани в поемането на посоката за своя живот; динамиката на съвременните житейски процеси не позволява дълги лутания.

Основна цел на Програмата е да се даде възможност на млади хора да придобият преки лични впечатления от дадена професия и среда, както и трудови навици, които ще им помогнат да се ориентират в бъдещия си избор още в процеса на своето обучение в средно или висше училище. Част от основната цел на Програмата е и повишаване на пригодността за заетост на младите хора, както и създаване на контакти в професионална среда, които могат да подкрепят младежите по време и след завършването на образованието им.

Стажанти по тази програма могат да бъдат ученици, обучаващи се в средния випуск на образователната система и младежи до 24 годишна възраст, включени в образователни занимания на университетско ниво. Стажуването в ЦОП трае три календарни месеца. Стажът се организира в три тримесечни стажантски периода: от януари до март, от април до юни и от октомври до декември.

На сайта на СОНИК СТАРТ оод (www.sonikstart.eu) се публикува целият пакет документи на Програмата, включващ формуляр за кандидатстване и описание на Програмата.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ