Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[26.05.2010]

НИЕ ПОБЕДИХМЕ В ОЛИМПИАДАТА ПО ЛИТЕРАТУРА

Ние сме ученици от СОУ”Хр. Ботев”. Нас ни обединява интересът към литературата. На общинския кръг на олимпиадата по литература се класирахме за областния кръг. Осмокласниците писаха за поезията на Елисавета Багряна, спечелиха Радослав Тенекев и Ивана Георгиева. Девети клас писа за “Антигона – конфликтът между две силни личности”. Победители са Лилия Шопова и Даниела Милкина. Десети клас разви темата за “Робинзон Крузо – представата за света на острова”. Най-добре се представиха Христиана Александрова и Ирена Василева.

Основната идея в нашето съчинение за Робинзон е за силната воля на човек да преодолява трудностите и да се справя сам в тежки моменти. Ние свързваме идеята на творбата с живота в нашия град и начина, по който преодоляваме пречките и се справяме с конфликтите. Важно е да не губим надежда и вяра във възможностите си и да приемаме трудностите с усмивка.

Както и в трагедията на Софокъл “Антигона” се случват обрати на съдбата, така и в реалния живот човек трябва да се изправи пред изпитанията, да не се огъва, разчитайки на семейството. Въпреки трудностите и конфликтите винаги трябва да има място и за поезия, за радост на душата в този забързан и объркан свят. На острова има място за конфликти, обнадеждения и поезия.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ