Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[16.08.2011]

ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА РАБОТАТА ПО ПРОЕКТА “ГЛОБАЛНИ БИБЛИОТЕКИ“

На посещение в Ихтиман беше Лилит Меликян, Англия, извършваща оценка на дейността на Програмата на ООН за развитие /ПРООН/, придружавана от Трендафил Меретев –ръководителя на Програма „Глобални библиотеки – България” и координатори по проекта.

Гостите бяха посрещнати с хляб и сол по стара българска традиция. Координаторът по проекта в Ихтиман Емилия Атанасова, главен библиотекар в читалище „Слънце“ , запозна оценяващите с постигнатото в изпълнение дейностите по проекта. Получените компютри са помогнали на желаещите пенсионери да се обучат да работят с компютър, да ползват интернет, скайп и електронна поща. Една от ползвателките представи презентация, изработена от нея по време на обучението. Те благодариха на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ за предоставена им възможност да се докоснат до глобалния свят.

Това трогна г-жа Меликян, която на място се убеди, че е работено сериозно с хората. В музея гостите се запознаха с миналото на града, с накратко с историята на библиотечното дело от неговото създаване до наши дни.

Г-жа Меликян беше приета и от кмета на общината. На срещата присъстваха Владимир Танкишев, председател на ОбС, и зам.-кметът на общината Стефан Патъров.

Кметът на общината Маргарита Петкова каза : - За мене е голяма чест днес да ви приема в общинска администрация и да ви благодаря за оказаното внимание да изберете от цяла България да посетите нашия град. Искам да ви уверя, че екипите, които разработват проектите са достатъчно подготвени и могат да продължат работа в тази насока. Тя отбеляза, че в малък град като нашия и в селата ролята на читалищата е особено важна. Тук се съсредоточава духовния живот в града и в селата. Затова общината винаги е подпомагала дейността на читалищата и подкрепя всеки проект, водещ до обогатяване на книжния фонд или до оборудване с нова техника. След приключването на проекта кметът на общината пое ангажимент да продължат дейностите с финансовата подкрепа на общината.

Това особено зарадва оценяващата, която видя в лицето на кмета не само един добър партньор за бъдещи проекти, но и кмет, залагащ на духовната култура на хората. В днешната криза да отделиш внимание на културата, която не е приоритет, не се среща често.

Представителката на ООН г-жа Меликян даде висока оценка за работата по проекта “Глобални библиотеки“ на координатора за Ихтиман Емилия Атанасова. Тя заяви, че в доклада за оценката ще напише отделна глава за впечатленията си от Ихтиман.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ