Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[28.07.2011]

ЛЕСОУСТРОЙСТВЕН ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ИХТИМАН И ДГС

На 29 юни в заседателната зала на СОУ“Хр. Ботев“ се проведе обществено обсъждане на новия Лесоустройствен проект на Община Ихтиман и Държавно горско стопанство. Срещата се ръководеше от зам.-кметът на общината Стефан Патъров и от Борислав Стателов, зам.-директор на РУГ, Софийска област. Проектите бяха представени от Борислав Димитров, водещ инженер проектант на Агролеспроект. Отчетено бе, че изпълнението на старите лесоустройствени проекти е 73 %, а добивът на дърва е изпълнен на 77 %. Това са данни за отчитаните 10 години.

Беше отбелязано, че в новия Лесоустройствен проект са забранени голите сечи и акцентът е на естественото възобновяване на горите. Съотношението между иглолистни и широколистни гори е 14,7% на 85,3%.

През месец септември предстои второ лесоустройствено съвещание за приемане на проекта, а до месец март следващата година се очаква окончателното му утвърждаване.

Екипът, който работи по изготвянето на проекта, е един от най-добрите в страната и специалистите в него са изключително компетентни. Те са спечелили процедура за изготвянето на този проект.

Поставянето на една научна основа при подхода за управление на горското богатство, е верният подход и работата трябва да продължи в тази насока.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ