Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.07.2011]

ПРОЕКТ „РЕМОНТ НА УЛИЧНАТА МРЕЖА В ИХТИМАН“

От 18 юли стартира изпълнението на проекта по 322 мярка от Програмата за развитие на селските райони за възстановяване на тротоарите, бордюрите и уличните платна по улиците: „Цар Освободител“, „Шипка“, „Васил Левски“, „Ал. Константинов“, „Полковник Дрангов“, „Парчевич“ и „Еледжик“.

Забавянето на изпълнението на обектите се наложи, защото класиралия се на търга на второ място обжалва процедурата в КЗК. След приключването на процедурата по обжалване, забавила началото на ремонтите с 4 месеца, спечелилата търга фирма „Пътинженеринг“ ЕООД - Пловдив започна работа.

Бяха извършени не малко подготвителни действия. По тези улици бяха подменени водопроводните тръби, беше изградено трасето на топлопреносната мрежа.

Общината предприе мащабна кампания за уведомяване на гражданите, живеещи по тези улици за предстоящия ремонт и изискванията след приключването му. С писма се даде информация, важна за опазването на новоизградените улици и тротоари.

Акцентът на срещата беше върху основните изисквания:

• забранява се паркирането на превозни средства върху тротоарите,

• забранява се стоварването на дърва и строителни материали върху тротоарите.

Важно е гражданите да знаят, че асфалтирането се извършва по спечелен от общината проект. Като изискване е записано, че общината се задължава в срок от 5 години да опази инвестицията. Това наложи разяснителната кампания сред тези, които ще се ползват от новите улици и тротоари. В случай на разрушаване на настилката и тротоарите общината ще плати неустойка от общинския бюджет.

Срокът за изпълнение на проекта е 45 календарни дни.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ