Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.07.2011]

КОНЦЕРТ НА РУСКИЯ АНСАМБЪЛ “ДУША“ В ЖИВКОВО

По покана на ръководството на Национално движение „Русофили” и на кмета на Община Ихтиман Маргарита Петкова в село Живково гостува руския ансамбъл „Душа” от Лотошински район, Московска област. Създаден преди 16 г. в гр. Лотошино, Московска област, вече седем години ансамбълът с голям успех гастролира в България, Македония и Сърбия. Солистката на групата, заслужилата артистка на Русия Валентина Готовцева, е лауреат на международни и руски конкурси и е кавалер на медал към ордена „За заслуги към Отечеството”. Художествен ръководител е Алексей Попков. Режисьор на програмата е заслужилият деец на културата на Московска област Сергей Широков.

Гастролът на групата тази година започна от нашата община. В читалището на село Живково беше първият концерт. Зам.-кметът на общината Стефан Патъров поздрави гостите и отбеляза, че българо-руските културни връзки имат традиция в нашата община и правят съпричастни жителите със стойностното руско изкуство.

Посещението на руската група се превърна в един културен празник за жителите на село Живково, които с бурни аплодисменти изпращаха всяка песен. Гостите бях впечатлени от радушния прием и споделиха, че понякога дори в големи градове не са се получавали такива емоционални концерти както в Живково.

На следващия ден културната делегация се срещна с ръководството на общината и сподели отличните си впечатления от радушния прием. Кметът на общината Маргарита Петкова изрази желанието си да се задълбочават съвместните изяви между двата славянски народа.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ