Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[28.06.2011]

ПРОЕКТ „НОВО НАЧАЛО – ОТ ОБРАЗОВАНИЕ КЪМ ЗАЕТОСТ”

В Д”БТ” Ихтиман се приемат документи за кандидатстване по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси проект „Ново начало – от образование към заетост” – схема BG051PO001-1.1.06 „Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж”

В Проекта могат да участват:

? Работодатели, които разкриват работни места във всички сфери на икономиката, с изключение на такива осъществяващи дейности в сферата на селското, горското и рибно стопанство.

В Проекта не могат да участват :

? Работодатели представители на държавните и общински администрации (съгласно Закона за администрацията, Закона за местното самоуправление и местна администрация) ;

? Работодатели представители на структури на съдебната власт съгласно Закона за съдебната власт.

? Работодателят осигурява заетост на безработно лице за срок от шест месеца и наставник за стажуващите, отговарящ на условията по програмата.

? Проекта осигурява месечен финансов стимул в размер на 300 лв. за всеки нает на трудов договор безработен младеж за период от 6 месеца и нормативно предвидените месечни осигуровки.

? На всеки определен от работодателя наставник, който ще обучава стажуващите младежи се изплаща месечно възнаграждение в размер на ? от минималната работна заплата за страната в рамките на 6 месеца и нормативно предвидените месечни осигуровки. Всеки наставник може да обучава от 1 до 7 стажанти.

? В проекта могат да се включат младежи до 29 годишна възраст, които

- са регистрирани в бюрото по труда,

- завършили средно специално или висше образование без стаж по специалността придобита в средното или висшето училище,

- не са включени и не участват в проекти и програми финансирани от Оперативна програма Развитие на човешките ресурси, Програма ФАР , държавния бюджет или от какъвто и да било друг публичен източник идентичен със стажуване при работодател по специалността, с която кандидатства по проекта

? Работодатели които желаят да се включат в проекта подават заявка за свободно работно място и декларации по образец в Д”БТ” Ихтиман.

? Необходими документи на желаещите за включване в проекта безработни лица са:

- декларация и заявление за участие за избрано работно място /образец/ и насочващо писмо до съответния работодател /изготвя се от бюрото по труда/.

За повече информация ДБТ Ихтиман стая №8 тел:0724/82454

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ