Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[16.06.2011]

МЕДАЛИСТИТЕ ЗАСЛУЖИХА ВНИМАНИЕТО НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА

На 14 юли 2011 г. в музея се състоя едно тържество на възхода на спорта в общината. В изложените като ценни експонати медали и купи, толкова многобройни, се отразяваше радостта от всяка една победа на малките ни биатлонисти. Тук бяха с медалите си и лекоатлетите и волейболистите. Тези деца заслужиха уважението на видни наши спортисти като Весела Лечева, Катя Дафовска и Димитър Златанов.

Момчил Добрев, треньор на отбора, отчете резултатите през сезона. Най-добре в биатлона се представиха: Гергана Велкова завоювала 6 първи места и 2 втори; София Величкова – с 3 първи места и 5 втори; Мариела Георгиева – с 2 първи места и 7 втори; четвърта е Иванела Илиева с 2 втори места и 1 трето. При мъжете води Георги Баташки – с 2 първи места и 2 втори; Светозар Терзийски - 1 първо място и 2 втори места; трети е Станислав Илиев – 2 втори места и 1 трето; четвърти е Христо Колев с 2 втори места. В крайното класиране за купа „Надежда” се класираха 7 деца.

В ски бягането при момичетата най-добре се представиха Славейка Иванова с 4 първи места и 1 второ; втора е Мариела Георгиева с 3 първи места и 1 второ, трета е София Величкова – с 2 първи места, 3 втори и 1 трето. При момчетата П.Младенов е с 5 първи места и 1 второ; Г. Баташки – 1 първо, 2 втори и 1 трето; В. Йорданов – с 2 втори и 1 трето място.

За сезона общо в биатлона и ски бягането бяха спечелени 30 първи места, 36 – втори и 29 – трети отличия в индивидуалните стартове. Щафетите завоюваха 3 първи места, 7 втори и 1 трето. Спечелихме и 3 купи. В заключение треньорът благодари на председателя на спортния клуб Димитър Петков и на членовете на УС за техните усилия да предоставят възможност на децата да вземат участие във всички тези 11 състезания.

Катя Дафовска изрази радостта си от победите на децата, които имат място и в националния ни отбор. Тя подари два плакета на клубовете по биатлон. Председателят на клуба Димитър Петков напомни, че двата клуба от 3 години са обединени и сега демонстрират как от два фалирали клуба може да се сформира един печеливш.

Петър Мильотев – главен съдия на Държавните игри на спортистите от малките селища се обърна към елита на спортистите, чиито успехи днес тържествуват. Виждам звездите на този спорт в Ихтиман и Стамболово, и всеки един от вас може би е имал своя звезден миг, или ще го има, убеден съм – каза г-н Мильотев. За четвърти път Асоциацията на спортистите от малките селища тази година ще проведе игрите под патронажа на президента Георги Първанов в Ихтиман. Г-н Мильотев благодари на кмета на общината за организирането на игрите, което е израз на желанието на общината да развива спорта сред децата. От името на УС на БАСС г-н Мильотев награди Димитър Петков за заслугите му за развитието на спорта в малките селища.

Весела Лечева при вида на изложбата от медали, каза, че това тържество съвсем не е скромно при вида на толкова много медали. Радвам се, че тези купи и медали ще бъдат в бъдещия център по биатлон и се надявам, че с него ще извоювате още по-големи успехи. Ще имате още по-добри условия да развиете вашия талант. Надявам се, че ще достигнете това, което направи Катя Дафовска. Вие сте нагледния пример за това човек как може да израсне, да тренира, да живее в България, да стигне до олимпийския връх. В лицето на Катя Дафовска имате вашия модел за развитие.

Председателят на Общинския съвет Владимир Танкишев пожела следващата година успехите да се удвоят.

С победи през сезона могат да се похвалят и лекоатлетите. През 2010 г. отборът на клуб „Маратон” се класира на първо място при момичетата и на второ място при момчетата на Държавните игри на спортистите от малките селища. През 2011 г. отборът на ЛК „Маратон” се класира на първо място при юноши младша възраст и на първо място при девойки младша възраст но Областно първенство. На Републиканския турнир Цветанка Христова, Симона Димова се класираха на пето място в дисциплината 60 м за 12 години. С най-добри постижения от отбора са: Стефка Грънчарова, Елизабет Машова, Богомил Георгиев, Симона Димова, Емил Кирилов, Виктор Динков и Стефан Минкин.

Успешен се оказа сезона и за волейболистите. Юношите са на второ място на зоналното първенство в Казанлък, мъжете – четвърти на състезанията в Републиканската аматьорска лига. Отборът на СОУ”Хр.Ботев” – втори на зоналния турнир в Перник.

Състезателят по голф Георги Колчаков тренира от 2004 г. . Започнал е подготовката си на голф игрището в Ихтиман. Вече е лицензиран учител по голф и членува в Световната федерация на учителите по голф. Участва и в състезания. Класира се на второ място на турнира на Световната федерация на учителите по голф. Има три победи в турнира „Пирин голф кънтри клуб” в Разлог на 4, 5 и 12 юни 2011 г.

Малките биатлонисти, волейболисти и лекоатлети, свикнали да бъдат аплодирани по пистите и в спортните зали, сега искрено се радваха на одобрението на цялата общественост. Благодарността беше не само към тях, но и към треньорите Момчил Добрев, Панайот Терзийски, Цвета Минкина и Петко Карабонев.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ