Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[26.05.2011]

ЛИЧНО ТВОРЧЕСТВО НА ИХТИМАНЦИ В РАМКИТЕ НА ФЕСТИВАЛА "МАЙСКИ ДНИ НА ИЗКУСТВАТА"

На 25 май 2011 г. в рамките на фестивала „Майски дни на изкуствата” библиотеката представи пред ихтиманската общественост непубликувани творби на наши съграждани. Кметът на Община Ихтиман г-жа Маргарита Петкова приветства организаторите за чудесната инициатива да стартират създаването на архив „Лично творчество на ихтиманци”.

Предразположени от лиричната атмосфера, която създадоха песните на смесената вокална група при НЧ „Слънце – 1879”, местните таланти представиха своите произведения. Любовта към родината и родния край, беше възпята в стиховете на Любен Цонев. Николай Нешев представи свои афоризми. Ивана Георгиева и Желязка Стефанова от СОУ „Христо Ботев” трогнаха с таланта и младостта си жадната за поезия публика.

Творбите на Ягода Северинова и Валентин Бойков от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”предизвикаха бурните аплодисменти на публиката. Открихме любовта към ближния, отразена в творчеството на Кирил Чернев, Йорданка Вакарелийска, Даниела Христова, Роза Рачева и Дана Янинска.

Песни, създадени по стихове на ихтиманци, чухме в изпълнение на дамски хор „Средногорка” . Насладихме се на прекрасните рисунки на учениците от ОДК и ОУ „Димчо Дебелянов”, подредени в изложба „Децата на Ихтиман рисуват”.

Емилия Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ