Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[31.05.2010]

ДЕН НА ДЕТСКОТО МУЗИКАЛНО И ТАНЦОВО ТВОРЧЕСТВО

Привличането на децата от най-ранна възраст към изкуството е важно за бъдещата им правилна ориентация. Включването им в танцови и певчески формации ги приобщава към народното творчество, запознава ги с непреходните ценности и те стават негови почитатели и след като преминат в друга възрастова група.

През отминалите години на фестивала съставите от общината бележат явно развитие. Ансамбъл „Слънце” през годините беше канен на редица фестивали в страната и в чужбина. След посещението си в Македония, на фестивала имахме гости от Битоля. Тези творчески контакти с други деца ги обогатяват духовно, стимулират ги да постигат по-добри резултати. Безспорни са успехите и на децата от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, от ОУ”Димчо Дебелянов” и от СОУ „Христо Ботев”. Детските градини с непосредствената си игра предизвикаха бурните аплодисменти на публиката. Създадоха се нови състави.

Отличните прояви на децата от читалище”Заря” във Вакарел бяха възнаградени, като им беше предоставена възможността да участват в гала концерта на любителските детски състави в Националния дворец на културата в Салона на изкуствата 2010. Това е едно добро начало по пътя към големите столични и международни сцени, на които със сигурност труда и таланта ще доведат децата от Вакарел.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ