Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[24.03.2011]

РАЗЯСНЕНИЯ ЗА ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ

В малкия салон на читалище „Слънце” се проведе среща с кандидатите за директни плащания. Присъстваха представители от Областна дирекция ”Земеделие” Софийска област, от ДФ ”Земеделие” за Софийска област, от Община Ихтиман, от ОСЗ гр. Ихтиман. В залата присъстваха кметове и кметски наместници от Община Ихтиман, настоящи и потенциални бенефициенти по СЕПП.

Срещата беше открита от г-жа Велкова, която представи присъстващите и предмета на срещата. Експертите от отдел ПСМП запознаха аудиторията с новостите за кандидатстване по Схемите за директни плащания през 2011г. и изискванията за допустимост на кандидатите за подпомагане по схемите. Подчертаха изискването за правно основание за подпомагане.

Голяма част от настоящите бенефициенти по СЕПП поставиха остро въпроса за очертани БЗС-та през 2010 г. в т.нар. слой „Недопустим за подпомагане” и подписаните от тях декларации, че те реално поддържат земите в добро земеделско и екологично състояние, като след запитване в ОРА се оказало, че нямат извършени плащания за 2010г. Също така нямат уведомителни писма, които да са основание за обжалване на решението на ОРА. Сега те реално получават уведомителни писма за кампания 2009г. от ОРА. Представителите на ОДЗ Софийска област поясниха, че жалбите следва да се отправят към тях. Остана неизяснен въпросът, кога ще получат уведомителни писма от ОРА за кампания 2010 г.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ