Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.03.2011]

ЗАПОЧНА КАМПАНИЯТА ЗА ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ 2011

Всички земеделски стопани, които желаят да кандидатстват за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ, схемите за национални доплащания, схемите за специфична подкрепа мярка, 211 от Програмата за развитие на селските райони – Плащания на земеделски стопани за природни ограничения в планински райони, мярка 212 от ПРСР – Плащания на земеделски стопани в райони с ограничения, различни от планински райони, мярка 213 – Плащания за земеделски земи в Натура 2000, мярка 214 - Агроекологични плащания през 2011 г., трябва да подадат следните заявленията си в срок:

от 1 март до 15 май – без санкция

от 15 май до 9 юни – със санкция от 1 % за всеки просрочен ден.

За да е допустим за подпомагане, кандидатът трябва да отговаря на следните изисквания:

Реално да ползва заявените от него площи и те да са на негово разположение към 31 май 2011 г.

Да разполага с необходимите документи, доказващи правното основание за ползване на обработваната земя, посочени в чл. 2а от Наредба № 5 за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания.

Да поддържа земята в добро земеделско и екологично състояние според националните стандарти.

За да получат субсидии по схемите за национални доплащания, земеделските стопани не трябва да имат публични задължения към държавния бюджет към 30 ноември 2011 г. При участие по тези схеми, всички земеделски стопани подписват декларация, с която удостоверяват, че са запознати с изискването да нямат публични задължения към държавния бюджет към 30 ноември 2011 г.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ