Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[08.03.2011]

ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК

На 2 март 2011 г. в читалище „Слънце 1879” с тържествен концерт бе отбелязана 133-та годишнина от Освобождението на България от турско робство. Кратко слово за празника произнесе зам.-кметът на Община Ихтиман Стефан Патъров. В концерта участваха състави от читалището. Гости на града бяха талантливите изпълнители от трио „Тенорите”, чиито изпълнения покориха публиката. Триото се състои от млади мъже, с изключително балансирани гласове, постигнали оригинален стил и подготвили репертоар, в който са застъпени образци на световната певческа класика. Освен характерните арии от италиански опери, те представиха на ихтиманската публика и неувяхващите хитове на руската вокална школа.

За трети път нашата публика прие възторжено певците и радостното е, че и младата, и по-възрастната публика се радваше на вокалните им умения, които внесоха полъх надежда, че стойностното изкуство има почва в обкръжаващото ни чалга пространство. Това дава повод на организаторите да канят артисти, представящи сериозна музика.

Концертът завърши с изпълненията на танцовия състав с ръководител Анелия Нейкова. Сцената се изпълни с танцьори. Най-малките развяваха знамена от двете страни на сцената, зад тях се виеха хора от танцьори от различна възраст. Всички обединени от завладяващите звуци на народната музика. Празничното настроение в залата беше постигнато.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ