Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[23.12.2010]

45-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ НА ПЕВЧЕСКАТА ФОЛКЛОРНА ГРУПА ПРИ ЧИТАЛИЩЕ „СЛЪНЦЕ 1879” С РЪКОВОДИТЕЛ МИЛКА МАНОВА

На 21 декември в малкия салон на читалището в Ихтиман се състоя коледен спектакъл „Фолклор и приятели”, посветен на 45-годишнината от основаването на Певческата фолклорна група. Да почетат изключителните заслуги за популяризирането на ихтиманската автентична песен на групата бяха дошли ценителите на това изкуство. В концерта участваха и приятели от други самодейни състави при читалището.

Поздравителен адрес към фолклорната група от името на Община Ихтиман прочете зам.-кметът Стефан Патъров. Той поздрави юбилярите и благодари за усилията им да запазят непокътната народната песен от Ихтиманския край. За успехите на фолклорната група говорят многобройните награди, с които тя е удостоявана на всички фестивали. За изпълнителите първото място винаги е било гарантирано.

По-нататък в поздравителния адрес пише:

„За това, че навсякъде, където сте излизали на сцена, сте показвали таланта на ихтиманката, с гласовете си и с народните носии сте будили само възхищението на публиката, за всичко това ви благодаря.

Бъдете живи и здрави!

Дълги години още да популяризирате ихтиманската народна песен. Да славите нашия град, да запазвате ихтиманските традиции и да печелите овациите на публиката.

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!”

Поздравления поднесе и Николай Балабанов от читалището. Той също благодари за неуморния труд на Милка Манова и на всички от групата.

След концерта певиците приемаха поздравления от зрителите и бяха много щастливи, че са оценени и уважени от обществеността на Ихтиман.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ