Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[11.12.2010]

НА ВНИМАНИЕТО НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В СОФИЙСКА ОБЛАСТ

На територията на нашата област в с. Нови хан се намира дом за сираци „Свети Николай”, към манастир „Света троица”. При Йеромонах Йоан намират подслон 132 души, от които 80 деца. От основаването си до днес домът се издържа и оборудва само с помощи и дарения от добри хора. Борбата за физическото оцеляване на приютените принуждава Отец Иван да се обърне и към нас.

През 2004 година той е номиниран за “Българин на годината”, като наградата е връчена от президента на Република България. През 2005 е удостоен с наградата “Достоен българин на годината”. Има и множество други признания и награди от различни фондации.

Да отворим сърцата си и да подадем ръка за помощ! Българинът има душа да помага!

Който колкото и каквото може да отдели.

Основната нужда е от храна /картофи, боб, зеле, грах, моркови и др.

Всяка общинска служба по земеделие на територията на Софийска област ще приема вашите дарения и ще организира придвижването им до приюта в с. Нови хан. Там са нужни още санитарни и почистващи материали, козметични средства, играчки за децата и всичко, свързано с бита. Парични дарения могат да бъдат изпратени директно

по сметките на приюта, които ще откриете на интернет страницата на дома за сираци.

Организатори на кампанията са Областна дирекция „Земеделие” - Софийска област и Областна дирекция на Държавен Фонд “Земеделие“ София област.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ