Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[06.12.2010]

ПЪРВО МЯСТО В ЛИГА”СОЛАРНА ЕНЕРГИЯ” ЗА ОБЩИНА ИХТИМАН

Асоциацията на Българските Енергийни Агенции – АБЕА, проведе своята Шеста Национална конференция с международно участие „Стратегии и политики на здравия разум- ЕЕ и ВЕИ решения за енергийна независимост, конкурентни цени и излизане от кризата“ в Пловдив на 25 и 26 ноември 2010г.

Бяха разисквани теми, отнасящи се за новите стратегии и законодателство в областта на ЕЕ и ВЕИ, за интегрирани проекти за ЕЕ и ВЕИ в сгради, за иновативни проекти на общини, енергийни агенции и фирми и др. В конференцията участваха представители от България и страни от Европейския съюз. Целта беше да се съберат на едно място бизнеса, представили на общините в България, енергийни експерти, енергийните агенции и други заинтересовани страни.

На церемонията по награждаването първо място в Лига „Слънчева енергия” беше отредено за Община Ихтиман. Кметът на общината Маргарита Петкова получи купа, медал и сертификат. Представителят на „СънСервиз” ЕООД Емилиян Боев получи медал и сертификат за изградения соларен парк в с. Пауново.

В работата на сесията участваха кметове от общините Банско, Чепеларе, Димитровград, Карлово, Брацигово и Ихтиман. Те споделиха добрите практики, приложени вече в общините. Кметът на Община Ихтиман Маргарита Петкова направи презентация за привличането на инвеститори, внедряващи възобновяеми енергийни източници за намаляване на обществените разходи на енергия в общината.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ