Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[16.11.2010]

ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА

Център за обществена подкрепа в Община Ихтиман е разкрит със заповед на министъра на МТСП от 01.05.2010 г. - делигирана държавна дейност.

Център за обществена подкрепа е комплекс от социални услуги, предназначени за деца и семейства с цел предотвратяване на изоставянето на децата и настаняването им в специализирани институции, превенция на насилието и отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца, обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на деца от институции, консултиране и подкрепа на семейства в риск, оценяване, обучение и подкрепа на приемни родители и осиновители, консултиране и подкрепа на деца с поведенчески проблеми и прояви.

Основната цел на Центъра за обществена подкрепа е да подобри качеството на живот на децата в семейната и социалната среда, като предостави качествени социални услуги, които да отговарят на потребностите и да са достъпни за всяко дете в риск и неговото семейство.

От месец октомври с децата работи и арттерапевт Елза Балджийска. Тя веднага се включи в работата с потребителите и сформира група от потребители и доброволци, с които работи през съботния и неделен ден в ЦОП, под формата на групова терапия. Във връзка с празника Хелoуин децата се маскираха и изработиха фенери от тикви и обиколиха града за събиране на лакомства, което достави голямо удовлетворение на всички деца, участвали в събитието.

На 22.11.2010 г. в залата на ЦОП официално ще бъде открита работата по „Приемна грижа“. Всички желаещи да присъстват на събитието ги каним от 15.30часа .

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ