Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[28.10.2010]

ПОЖАРНА ОПАСНОСТ ПРЕЗ ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН

В навечерието сме на отоплителния сезон. Скоро отоплението на дома, офиса и др. ще стане неразделна част от ежедневието ни. Но преди да е дошъл този момент, логично е да си зададем въпроса: Всичко ли е наред с отоплителните прибори и спазили ли сме противопожарните изисквания при устройването им и бъдещата експлоатация

За да си дадем отговор на тези въпроси, трябва да отделим няколко минути от забързаното си ежедневие и да направим няколко проверки, а именно:

- Външно здрава ли е печката на твърдо гориво. Няма ли прегорели ламарини. Кюнците добре ли са укрепени. Не сме ли я монтирали в близост по-малка от 80 см до горими предмети и материали. Почистихме ли комина за настоящия отоплителен сезон.

- Здрави ли са реотаните на електрическата ни печка. Стабилна ли е тя и няма ли опасност да падне при нормална експлоатация. При по-продължителна експлоатация не нагрява ли щепсела в контакта. Имаме ли навика да оставяме горими предмети в близост до нея. Сещаме ли се да я изключим при по-продължително отсъствие и липса на пряк контрол.

- Газовата и нафтовата печка стандартни ли са. Имат ли някакви течове на газ и нафта.

Отговаряйки си на тези въпроси може да се каже, че вероятността да възникне пожар вследствие използването на местни отоплителни прибори значително ще намалее.

инспектор инж.Метанов

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ