Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.10.2010]

ДИСКУСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА

Младежка дискусия под надслов „Младите хора – ресурс за развитие на общността” се проведе в Ихтиман. Дискусията се организира от Община Ихтиман и фондация ЖАР по проект на фондацията, реализиран с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Съдържанието на настоящата програма не отразява позицията на Европейската общност, програма “Младежта в действие” или НЦЕМПИ.

В дискусията взеха участие ученици от СОУ „Христо Ботев” в Ихтиман, представителят в Европейския парламент Светослав Малинов, заместник-кметът на общината Стефан Патъров, председателя на фондация ЖАР Севдалина Войнова, представители на Община Ихтиман и НПО.

Младите хора обсъждаха заедно по метода „световно кафене” какво още може и трябва да се направи в Ихтиман, за да стане общината привлекателна и конкурентоспособна в привличането и задържането на квалифицирани и образовани младежи. Младите ни съграждани отправиха препоръки за подобряване качеството на образованието в Ихтиман и връзката му с кариерното развитие, за възможностите за пълноценно прекарване на свободното време и особено за спорт, за създаване на информационен център за повишаване на достъпа до информация.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ