Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.08.2006]

РЕМОНТ НА ПЪТНАТА НАСТИЛКА ПО НОВА ТЕХНОЛОГИЯ

В Ихтиман бяха изкърпени дупките по някои от най-важните улици на града: подходите към две детски градини, пътят към болницата, пожарната , центъра и част от пътя на автобусните линии от “Пътприбор” ООД.

От четири години фирмата работи по нова технология за текущ ремонт на пътни настилки. Така те осигуряват на клиентите си бърз и евтин ремонт. Инж. Иво Везирски, ръководител на фирмата, пояснява, че при използваната от тях технология не се налага изрязване, при което се разрушава граничещия слой асфалт и се получават фуги, разрушаващи и стария, и новия слой.

Фирмата използва студена смес, при полагането на която се заличава границата между двата слоя. Машината и технологията са немски. Фирмата работи с общини и ИА “Пътища”. Изкърпване на настилка е направила в Ловеч, Смолян, Ямбол, Хасково, Сандански, Разлог и в центъра на София. Досега няма оплаквания от лошо качество на изпълнението. Работещите са били на специализация в Германия. Две години са се трудили заедно с немски специалисти.

Най-често задаваните въпроси от граждани са: това кал ли е, къде ви е валякът. Това не е кал, не е нужен валяк. – отговаря инж. Везирски. – Сместта е кафява – доуточнява той, - докато се полага. След 30-40 минути става черна. Това е студен асфалт. Машината го произвежда на самото място. По-бързо става изкърпването със студения асфалт, и по-евтино. В Смолян преди 4 години са поставили по тази технология асфалт и досега няма оплаквания. Контролът – казва инж. Везирски, - е от обществото. Народът излязъл и гледа. Навсякъде отначало ни посрещат с недоверие. Но когато отидем да изкърпим други дупки в същия град, тогава отношението е друго. Затова не се налага ние да контролираме работниците. Те знаят, че не е ли качествена работата им, няма да търсят фирмата ни.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ