Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[10.11.2006]

УСПЕШНО ЗАЩИТЕН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМИТЕ"КОМЕНСКИ"

От септември стартира проект към Национална агенция “Сократ” под наслов”Музика без граници”. Проектът включва 4 страни – Германия, Португалия, Литва и България. От нашата страна представител е ОУ “Д. Дебелянов”, с координатор Гергана Динчева. Асоцииран партньор по проекта е Школата по изкуства към читалище “Слънце”.

Продължителността на проекта е 3 години. Предвижда се запознаване с музикалните интереси и изграждане на навици за слушане на музика на децата в училищна възраст. Интерес представлява увлечението им към последните рап и хип-хоп изпълнители и състави в националните и световни хит класации.

Една от целите на проекта е създаване на собствени песни в тези стилове с участието на всички включени в проекта деца и издаването на аудио и видео материали с техни участия от съвместните концерти и срещи, които стартират с първата съвместна среща в Португалия – Силварес, на 22 ноември 2006г.

За последните години това е първият спечелен международен проект по програмите “Коменски” в Ихтиман. Проектът е разработен с участието на представители от четирите страни с координатор Германия. С него се надаваме да се преодолеят бариерите не само в музикално, но и в езиково отношение между децата от училищата, включени в проекта. Работният език е английският, който се изучава във училищата и на който ще се осъществяват контактите с помощта на Интернет, чат и видео връзките.

Изграждането на приятелски и професионални контакти между децата и техните преподаватели е важен акцент в проекта.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ