Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[10.11.2006]

ИХТИМАН Е СРЕД УНИКАЛНИТЕ ГРАДОВЕ В БЪЛГАРИЯ

Националният конвент на експертите и Официалното представителство на уникалните градове в Европа са неправителствени организации. Те номинират жури, което определя уникални български градове, известни с историческото и културното си наследство, имащи възможност да развиват културен и исторически туризъм, да станат интересни европейски градове за туристи и за инвеститори. Наградените градове ще бъдат презентирани във всички европейски столици чрез културните центрове и търговските ни представителства.

На 20 декември 2006 г. предстои среща на наградените градове, на която ще бъдат представени възможностите за външно инвестиране. Двете неправителствени организации подкрепят наградените градове в усилията им да развиват културния и исторически туризъм.

В чест на националния празник на независимостта на България 22 септември на Златна церемония в Националната галерия за чуждестранно изкуство в София бяха връчени поредните награди на български гладове. Сред тях беше и Ихтиман. Историческото минало и културните традиции, съхранени и развиващи се и днес, Майският фестивал през тази година, събрал фолклорното богатство от различни краища на страната, дава основание на журито да определи Ихтиман като град с уникални дадености.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ