Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[10.11.2006]

ПЛЕНЕР"ИГЛА В КУПА СЕНО"

За втори път тази година се проведе пленер под наслов “Игла в купа сено”. Десет дена в началото на септември тридесетина деца от Ихтиман, посещаващи школата по рисуване в Общински детски комплекс, и десетина деца от Веринско, бяха радушно приети в ателието на Александър Костов и Настя Петрова във Веринско. Двамата художници керамици предадоха своя богат опит и предоставиха ателието си безвъзмездно.

Децата рисуваха графики, с акварел, , с маслени бои, с въглен. Работиха типичната за траките керамика по подобие на откритите съдове и икони, използвайки същата техника.

След пленера от миналата година трима от участниците бяха приети в художествена гимназия и трима във висши учебни заведения, с изпит по рисуване.

По време на пленера децата са поставени при различни условия от заниманията в школата по рисуване. Зададени са им по-нестандартни задачи, техниките са по-сложни. Но това допълнително ги стимулира и те показват добри резултати.

Пленерът, осъществен със съдействието на кмета на общината Маргарита Петкова, и тази година доказа своята значимост. Предизвикателствата пред овладяването на нови техники пред творците ги стимулираха да създадат творби с доказана художествена стойност. В края на годината се подготвя изложба на творбите в художествената галерия, предоставена им безвъзмездно от Нина Тодорова. Покана за откриването на изложбата е отправена и към Евгения Живкова.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ