Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[06.04.2007]

ОБЕДИНЕНИЕ НА СПОРТИСТИТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА МАСОВИЯ СПОРТ В ОБЩИНАТА

На 3 март в заседателната зала на общината се проведе среща на ветерани спортисти и на треньори с кмета на общината Маргарита Петкова. Основната цел, каза тя, е да обсъдим програма за развитието на масовия спорт в общината. Как да създадем условия и организация за включването на повече хора в спорта.

От ветераните, отзовали се на поканата, интересни предложения направи Никола Лазов: да се създаде обществен съвет за развитието на спорта и оперативно бюро; за празника на града да се организират състезания между селата и кварталите в града; да продължат шахматните традиции и да се направи селско първенство. Да се развиват волейбола и масовите гимнастически упражнения. Да се даде възможност на младите да спортуват.

От разговора на срещата бяха поставени като проблеми: наличната материална база – физкултурните салони в училищата, не се използва пълноценно, не се допускат спортистите в салоните; необходимо е да се асфалтира двора на гимназията, за да се спортува там; чрез лекторски часове да се стимулират учителите по физкултура или тези, които искат да се занимават със спорт, за да се осигурят треньори на желаещите ученици; да се намери начин да се стимулират треньорите, които и сега се занимават почти безплатно с подготовката на спортисти; да се популяризират успехите на спортните клубове в общината; да се организират курсове за танцови двойки – спорт, който все повече добива популярност у нас. Акцентът да падне върху спортовете, които не изискват много средства. Отбеляза се и подкрепата от кмета на общината за развитието на спорта. Беше избран обществен съвет, в който влизат изявени наши спортисти от близкото минало, настоящи треньори и общественици. В оперативното бюро са: Сталин Димитров, председател, Живко Пандезов, Славе Йовчев, Христо Гаджев и Елка Кърлева.

Маргарита Петкова благодари за откровения разговор по проблемите на масовия спорт в общината и пое ангажимент да лобира в ДАМС за подпомагане на спорта в общината. Но за да искаме, трябва да покажем кой сме, каза тя. А спортистите от общината има с какво да се похвалят. Особено радващи са успехите на биатлонистите, на футболистите от ФК”Еледжик”, отбора по ръгби и др.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ