Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[06.04.2007]

ГОЛЕМИТЕ УСПЕХИ ТЕПЪРВА ПРЕДСТОЯТ

В момента работя в 8 общини по ISO. Ихтиман е от първата вълна, сертифицирани общини. В България от 264 общини само 27 имат ISO. Така че Ихтиман попада в елитните 8 %.

Влизането в ЕС предоставя огромни възможности на общините, сертифицирани по ISO. Те имат привилегирован достъп до еврофондовете. Този кмет, който е успял да внедри ISO, един от първите в България, има най-големи шансове сега да продължи доброто развитие на общината, като получи достъп до структурните европейски фондове. Защото едно ново управление ще загуби две години, само за да се ориентира в проблемите на ISO, камо ли да успее да докара тук европейски пари. Добрата инерция на сегашното управление ще доведе в общината реални финансови постъпления.

Какво печелят гражданите от ISO? Сертифицирането по ISO гарантира, че всяка следваща година ще се подобрява обслужването на хората, като се съкращават сроковете на услугите. Ще се подобри обслужването от страна на общината, ще се внедри нова техника и общинската администрация ще се изравни с европейската.

Ако сравним края на 2003 г. с началото на 2007 г. администрацията определено има ръст като ниво и качество на обслужването, макар да има какво още да се желае. От 5 компютъра в началото на 2003 г. сега в общинската администрация /училища, кметства/ има 70. Това позволява да се внедряват нови програми и управленски технологии, които рязко съкращават времето за извършването на услугите и ще намалят до минимум грешките.

Младият ръководен екип на общината се доказа в тези години, но тепърва следващите четири години ще развие напълно потенциала си и гражданите ще видят това съвсем ясно.

Александър Долев

консултант по ISO 9001:2000

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ