Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[06.04.2007]

СТАМБОЛОВСКИТЕ БИАТЛОНИСТИ СРАЗИХА СПОРТНИТЕ УЧИЛИЩА

Този сезон е изключително успешен за малките биатлонисти от село Стамболово. Те са на възраст от 8 до 12 години. Най-малките са втори клас и пушките са по-големи от тях. Затова Веселка Колева и Иванела Илиева, макар и упорити при тренировки, на са били взети на състезанията за тяхно разочарование. Останалите малки състезателчета, са разгромили с появата си големи спортни клубове като “Аякс” – Троян, “Славия”, “рилски спортист” и др. Тези стамболовчета, за които не е имало пари дори за спортните екипи, за които родителите, треньорът Панайот Терзийски и помощник треньорът Иван Георгиев са се грижили, са забелязани като бъдещи спортни победители от олимпийската шампионка Катя Дафовска. Тя им подарявала екипировка. Треньорът ги карал с колата си до пистите в Боровец, с пълна чанта сандвичи. Скромничко, но тези битови неуредици сякаш зареждали спортния талант на децата. Преди сезона повече от тях дори не можели да карат ски. Ставали, падали, но желанието им и желанието на треньора ги водели към белите писти.

А там другите състезатели, просто бележели присъствие. Дори специалист от щаба на Чепеларе споделил, че стамболовците са “Инкубатор за шампиони”.

И това наистина е така. От осем старта седем шампионски титли са завоювани от отбора на Стамболово.

Първият старт на лятното държавно първенство в Троян при спринта Георги Терзийски е шампион, Христо Колев – трети, а при момичетата София Величкова е пета.

В състезанията за купата “Доспат” шампион от двата старта и носител на купата е Георги Терзийски. Бронзов медалист и носител на малката купа е Христо Колев. Класирането на другите състезатели също е добро. Станислав Илиев е четвърти в , Светозар Терзийски е четвърти в другия старт, а Николай Георгиев е десети.

В държавното републиканско първенство в Белмекен първия ден в спринт на 3 км Христо Колев е шампион, втори Георги Терзийски, четвърти Станислав Илиев, шести е Светозар Терзийски, 11 място е за Георги Баташки, а 13 – Георги Георгиев. При момичетата Славейка Иванова е седма, а София Величкова – десета.

Втория ден в дисциплината преследване на 3 км шампион е Георги Терзийски, втори е Христо Колев, трети – Станислав Илиев и четвърти Светозар Терзийски- всичките от отбора на Стамболово.

На третия ден – в индивидуалното състезание шампион е Георги Терзийски. Щафетата 3х3 км шампионите отново са от Стамболово. Това са: Христо Колев, Светозар Терзийски и Георги Терзийски. Втората щафета се класира на четвърто място в състав: Георги Георгиев, Георги Баташки и Станислав Илиев.

Големите клубове показаха в присъствието на стамболовските спортисти малки резултати. Изявеният “Аякс” – Троян, успя да се добере само до един медал, стамболовците бяха непробиваеми. Състезателите на “Рилски спортист” бяха допуснати от нашите шампиони до едно 12 място. И това не е случайно. При стрелбите състезателите от Стамболово нямат наказателни обиколки, тоест те нямат пропуснати мишени. Те не допуснаха в първите места отборите на Банско, Бояна, Паничище, “Славия”, Велинград – всички, които имат богата материална база, екипировка, осигурени лагери и щабове от специалисти за тяхната подготовка.

Но, на тези добре оборудвани и подготвени състезатели нашите, сега качили се на ските, с торбичката със сандвичи и термос чай, което минава като движима материална база, просто показаха, че са по-големи от големите в биатлона.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ