Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[24.04.2007]

СТАМБОЛОВСКИТЕ БИАТЛОНИСТИ БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ ПО БЕЛИТЕ ПИСТИ

От 12 до 14 април 2007 г. в Чепеларе се проведоха състезания по биатлон за три купи. Това бяха последните за сезона стартове, в които за пореден път стамболовските биатлонисти момичета и момчета, младша възраст, не допуснаха до златните медали други отбори, както и до купите. Всичките шест купи бяха завоювани от отбора на Стамболово. От тях Георги Терзийски е носител на 4, а по една купа взеха Христо Колев и Светозар Терзийски.

За купа “Маркони” първите три места в класирането са за стамболовските момчета: Георги Терзийски, Христо Колев и Светозар Терзийски. При момичетата трето място е за София Величкова, от трети клас, победила какичките от шести клас. За купа “Чепеларе” първо и второ място си поделиха братята Георги и Светозар Терзийски. За купа “Момчил юнак” първи е Георги Терзийски, втори Христо Колев.

Носител на купа “Трофи”, която се дава за спортни постижения през целия сезон, получи Георги Терзийски. Втори е Христо Колев, а трети е Светозар Терзийски. В генералното класиране за целия сезон за купа “Надежди” и купа “България” първи е Георги Терзийски, втори Христо Колев, четвърти е Светозар Терзийски, а шести Станислав Илиев. Като цяло стамболовският отбор има спечелени осем купи: пет за Георги, две за Христо и една за Светозар. С много добри резултати са и Георги Баташки - показал отлична стрелба, Николай Георгиев, Славейка Иванова и Георги Георгиев.

Тези успехи на малките спортисти, от трети до шести клас, демобилизират по време на състезанията отборите от елитните спортни училища. Едно малко село, само с традиции в този спорт, но без необходимата материална база, помита всички по пистите. Треньорът Панайот Терзийски, също биатлонист, успява така да подготви състезателите, което води до упреци от другите спортни щабове. “Вие от Стамболово сте инкубатор за шампиони”. И последните състезания потвърдиха тези думи. Усилията на треньора Панайот Терзийски /баща на двамата шампиони/ и помощник треньора Иван Георгиев сразиха конкуренцията, която си е мислела, че отива на състезания. Или както се изрази малкият шампион Христо Колев “Само се разхождат до Чепеларе”. А стамболовските шампиони отиват да си приберат медалите и купите.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ